XVI НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Ученици от Езикова гимназия ,,Акад Л. Стоянов” участваха в XVI Национално състезание по информационни технологии, което се проведе на 22 – 24 март 2023г., категория Уеб сайт, и постигнаха впечатляващи резултати.  Ученичката Виктория Митова от 12 „е“ клас спечели първо място в категорията и е приета в 4 наши университета без приемен изпит. Достъпът до сайта, създаден от нея, е на адрес: https://talanti.egblg.com/.

Ивана Бойчева и Диана Зашева от 12 „в“ клас представиха сайт на тема: „Наръчник на младия шофьор“, който можете да посетите на https://mladshofior.egblg.com/. Сайтът на Деян Петелов от 12 „в“ и Виктор Ангелов от 12 клас бе на тема: „Слънчева система“. Зa да го разгледате,  последвайте линка: https://slanchevasistema.egblg.com/. Ивана Ликова от 11„д“ клас и Илияна Пецева от 11 клас представиха сайт на тема „Изкуствен интелект“. Сайта може да видите, като последвате линка: https://izkustvenintelect.egblg.com/. Тази година гимназията участва и в категория Мултимедийни клипове с представител Нино Иванов от 11„в“. Всички участници получиха сертификати за прием в два университета.

Ръководител на тези проекти бе г-жа Милка Комитова, старши учител по информатика и информационни технологии  в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“.

С отличното си представяне  участниците доказаха за пореден път, че възпитаниците на Езикова гимназия се представят достойно и в сферата на информационните технологии. Техните високи постижения са логичният резултат от голямата мотивация и старанието им.

Скъпи ученици, пожелаваме Ви много здраве и още успехи!