XV НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Ученици от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ постигнаха впечатляващи резултати при участието си в XV Национално състезание по информационни технологии, което се проведе в периода от 24 – 26 март 2023г. В категория Уеб сайт  Джулия Секулова и Борислава Стоименова от 12 „а“ се класираха на второ място. Този забележителен успех им осигури прием в 5 наши университета без приемен изпит. Достъпът до сайта, създаден от тях, е на адрес: https://izbor.egblg.com/.

Виктория Сотирова и Яна Хаубрехтс от 12 „д“ клас представиха сайт на тема: „3D принтирането“, който можете да посетите на https://3dprinting.egblg.com/. Сайтът на Виктория Митова от 11 „е“ клас бе на тема: „Опознай България!“. Зa да го разгледате,  последвайте линка: https://bg-obshtini.egblg.com/ . Тази година гимназията участва и в категория Интернет прилижения. Представители бяха Ивана Ликова от 10 „д“ клас и Алекс Николов от 12 клас. Прилижението може да видите на адрес:  https://rodoznanie-30ae4.web.app/.

Ръководител на тези проекти бе г-жа Милка Комитова, старши учител по информатика и информационни технологии  в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“.

В състезанието взе участие и Петя Иванчова от 12„г“  клас, чийто проект може да  посетите на адрес: https://snapstudio.herokuapp.com/. Неин ръководител е Боряна Танчева, старши учител по информатика и информационни технологии  в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“.

С отличното си представяне всички участници доказаха за пореден път, че възпитаниците на Езикова гимназия се представят достойно и в сферата на информационните технологии. Техните високи постижения са логичният резултат от голямата мотивация и старанието им.

Скъпи ученици, пожелаваме Ви много здраве и още успехи!