XIV НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Ученици от Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ участваха в XIV Национално състезание по информационни технологии, което се проведе в периода 25-27 март 2022 г., в категория „Уеб сайт“ и постигнаха впечатляващи резултати. Михаела Янева от 12. „д“ клас завоюва трето място в категорията и е приета в 5 наши университета без приемен изпит. Сайтът, създаден от нея, може да бъде видян на https://ekoshtrihi.egblg.com/. Мария Георгиева и Тифани Минкова от 12. „д“ клас представиха сайт на тема: „3D принтирането“, който можете да посетите на https://3dprint.egblg.com/. Сайтът на Славчо Балабанов от 12. „б“ клас бе на тема: „Човекът с кинокамерата“. Зa да го разгледате,  последвайте линка: https://mmc.egblg.com/. Виктория Митова от 10. „е“ клас представи сайт на тема: “Започнете да изучавате немски език“ ( https://deutschlernen.egblg.com/ ).

Всички ученици се справиха отлично и доказаха знанията и потенциала си в сферата на информационните технологии. Тези високи постижения са логичният резултат от голямата мотивация и старанието на нашите възпитаници.

Разбира се, това не би могло да се осъществи без помощта на преподавателите по информационни технологии, защото в съвременното образование е изключително важна работата в екип. Ръководител на проектите бе г-жа Милка Комитова, старши учител по информатика и информационни технологии  в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“.