eg world scholars cup

Поздравяваме нашите участници в състезанието World Scholar’s Cup! Те се представиха отлично в изключително трудното състезание (с повече от 400 отбора и 1300 участници от целия свят). Благодарим на многото хора в България, а и не само, които ги подрепиха и им дадоха шанс да докажат себе си. През последните 3 години показахме, че учениците от Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов”, Благоевград могат да се състезават наред с най-добрите ученици в света и да се представят на ниво. Нямаше да можем да постигнем всичко това без вас!

  • Веселина Балабанова: 1во индивидуално място сред всички участници от Европа, както и топ 1% индивидуално представяне на дебати и есета в света
  • Цветелина Терзиева, Мариета Милушева, Стефани Чобанова, Росана Петкова и Веселина Балабанова заеха призовите 5 места от топ 10 участници в Европа
  • Мариета Милушева и Цветелина Терзиева получиха специална награда DaVinci за общо представяне във всички области на състезанието (есета, тестове, дебати)
  • Отборът на Стефани Чобанова, Росана Петкова и Георги Георгиев: топ 1% на отборния тест в света, 3-о място сред европейските отбори. Те също така се квалифицираха за престижния Турнир на шампионите в университета Yale, САЩ за втора поредна година.
  • Що се отнася до забавна награда, отборът на Марио Матеев (състоящ се от участници в WSC от различни страни) спечели първо място в социализиращото предизвикателство Scholar’s Scavenge.