Kултурно-образователен проект под наслов „Образование за демокрация и демократично общество“

В периода от 19.10. до 23.10.2023 година Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ посрещна ученици и учители от СУ  „Ганатлеба“, град Батуми, Грузия. Визитата бе осъществена като част от съвместен културно-образователен проект под наслов „Образование за демокрация и демократично общество“.

Домакините посрещнаха грузинската група с питка по стар български обичай. Учениците от Езикова гимназия представиха традиционни български хора и носии, в които гостите имаха възможност да се пременят. Грузинските възпитаници посетиха часове по различни дисциплини, преподавани на английски език, и се докоснаха до българската образователна система. Посетителите от СУ  „Ганатлеба“ представиха презентация за Грузия.

Част от културно-образователния проект бе разходка из възрожденския квартал „Вароша“ и запознаване с историята и развитието на нашия град. Възпитаниците на двете училища посетиха Американския университет в България и Рилския манастир.

Директорите на двете образователни институции – Тинка Попова и  Катеван Гошкхетелиани – подписаха меморандум за дългогодишно сътрудничество. Очаква се учениците на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ да посетят партньорите си от Грузия през април 2024 година.