28 ноември – Ден на учителя по френски език

На 28 ноември 2019 г. световната общност за първи път ще отбележи Деня на учителя по френски език – празник, който има за цел да привлече вниманието към професията на учителя по и на френски език навсякъде по света, където се провежда билингвално обучение.

Във връзка с това честване ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ Благооевград бе домакин на националната конференция на преподавателите по и на френски език, която се проведе от 22 до 24 ноември 2019 в Благооевград. На откриването присъстваха кметът на Благоевград, г-н Румен Томов, гжа Веселина Ганева, държавен експерт в МОН, г-н Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград, г-н Иван Стоянов, заместник областен управител, н. пр. Закиа Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България и Флоранс Робин, посланик на Франция в България. В продължение на 3 дни колеги от цяла България участваха в обмяна на опит и идеи на нови педагогически практики, обединени от темата „Творчество и новаторство“.

Честит празник, уважаеми колеги по френски език, продължавайте със същия устрем да разкривате пред своите ученици богатството и красотата на френската култура, бъдете креативни и новатори!