Ученици от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“

На 10 май под надслов „Силата на един екип“ се проведе 20-ото юбилейно издание на инициативата „Мениджър за един ден“ на JA Bulgaria. Нашето училище се включи в програмата със силен екип, представен от единадесетокласниците Мартин Велков, Дарина Стоянова и Велина Барилска. След селекция те бяха избрани за един ден да станат част от Областна администрация – Благоевград.

В ролята на областен управител влезе Мартин Велков, който се запозна с работата на областния управител г-н Валери Сарандев и пое за един ден неговите функции. Дарина Стоянова се зае със задълженията на заместник областен управител, като в работата я въведе г-жа Анита Коцелова. Постът главен секретар на Областна администрация пое Велина Барилска, заемайки мястото на г-н Стоян Христов.

Преди встъпването им в длъжност пред младите мениджъри бе представена структурата на администрацията и спецификата на работата на служителите. Учениците се срещнаха и с експерти от двете дирекции в Областна администрация, а след това се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като присъстваха на среща с председателите на общинските съвети от областта, свикана от областния управител Валери Сарандев.

Мартин, Велина и Дарина споделиха, че опитът им през този ден е изключително полезен и им дава възможност за ранно кариерно ориентиране. Областният управител г-н Валери Сарандев им пожела успешна професионална реализация и им благодари, че за един ден са били част от екипа на Областна администрация – Благоевград, след което им връчи сертификати за участие в националната инициатива.