Нашите ученици избраха своя любим учител!

eg lubim uchitel

Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” взе участие в инициативата  на медия „Стандарт“  и МОН  “Изберете любим учител”.
От 11 часа  в аулата на училището се проведе тържество, на което бе съобщено името на учителя спечелил класицята. Чрез анонимна анкета учениците гласуваха за своя любим учител.

На церемонията дойдоха лично зам.-министърът на обаразованието г-жа Ваня Кастрева и главният редактор на медия „Стандарт“ г-жа Славка Бозукова.

Високият приз и грамота заслужи учителката по математика Янка Ангелова, която не скри голямото си вълнение, а и сълзите си, под аплодисментите на станалите прави гимназисти и колеги. “Благодаря за признанието. Пожелавам ви, деца, да се реализирате в училището на живота. И да имате незабравима ваканция, нека да е повече ваканция и по-малко уроци”, заяви преподавателката.

Дамакините бяха подготвили кратка музикална програма с участието на деца от вокална група от детска градина“Мак“.
Директорката на  гимназията г-жа Тина Попова съобщи за успехите, които има училището, в лицето на носителите на награди от Национални и Международни олимпиади.
Г-жа Бозукова обеща за всички носители на отличия от олимпиади по един уикенд за тях и техните семейства на определени туристически обекти в страната, коита са част от друга инициатива на медийна група „Стандарт“ – Чудесата на България.
Министър Кастрева пожела по-нататъшини успехи на училището и изрази гордост от това, че има такива училища в България като езиковата, в които учителите работят с хъс  и постигат успехи. Да работиш най-благородната професия първо трябва да обичащ децата да си вдъхновен, защото тя е пътуване във времето.  От училището зависи много, но най-вече любовта към родината, ние не искаме децата да са ни пътници на Терминал 2.