Участие в международна среща в гр. Клайпеда, Литва

221

221

От 6 до 12 октомври 2018г. се проведе планирана международна среща по проект „Заедно за солидарна Европа“ по програма Еразъм+, в който нашата гимназия участва като партньор заедно с ученици от гр. Клайпеда, Литва и ученици от гр. Крайова, Румъния.

Учениците, участвали в срещата, Кристина Попова, Борислава Ивановска и Калина Грънчарова от Х клас, Владислава Насина, Светослава Василева, Велислава Димитрова, Симеон Георгиев, Александър Вачков, Петя Ангелинина, Никол Чимева, Аделина  Велинова от XI клас и Михаела Стамболийска от XII клас участваха в ателиета Мини речник на солидарността, Лозунги за Харта на младия гражданин и Национални ястия. Нашият екип спечели и конкурса за лого на проекта, което беше изработено от Михаела Стамболийска.

По време на срещата в гр. Клайпеда, разгледахме гимназията-домакин на срещата, посетихме кметството, историческия музей. Беше организирана и екскурзия до курортното селище Паланга, където разгледахме ботаническата градина и  музея на кехлибара.

Срещата завърши със спектакъл в училището, на който ученици и учители от гимназия Витаутас Дидизис изпълниха народни песни и танци и поканиха партньорите да вземат участие в танците. Бяха раздадени и атестати за участие в срещата.

По време на престоя разгледахме и градовете Рига, столица на Латвия и Вилнюс, столица на Литва.

Ръководителите на екипа, Любов Коджабашева, Ивалина Георгиева, Кирилка Пешева, Александър Иванов и Деян Димитров изказват благодарност на участниците за отличното представяне.

222

223

224

225

226

227

228