Триумф на знанията и изключителен успех на зрелостниците от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“

egemblema

С огромно удовлетворение ръководството на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ обявява изключителния успех на зрелостниците от випуск 2024 на Държавните зрелостни изпити. 159-те ученици от випуска получиха 174 отлични оценки на двете матури, като оценка 6,00 имат 24-ма зрелостници. Среден успех от ДЗИ по БЕЛ – 5,29, среден успех от ДЗИ по английски език – 5,62 и забележителни резултати на ДЗИ по френски език, немски език, математика и биология.

Този резултат е доказателство за високото ниво на подготовка и отдаденост както на учениците, така и на техните преподаватели. Особено бихме искали да отбележим следните ученици, които са се отличили със своите постижения:Мария Мутафчийска от 12.“в“ клас и Мирослава Айкова от 12.“е“ клас са получили оценка отличен 6.00 и на двата зрелостни изпита, което е достойно за възхищение.

Поздравяваме всички зрелостници за тяхната усърдност и упоритост и им пожелаваме много здраве, щастие и успехи в бъдещите им начинания. Вие сте гордостта на нашата гимназия и вярваме, че ви предстои успешно бъдеще!