С поетично-музикален спектакъл „На теб, Българийо свещена…“ Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, отбеляза 140-годишнината от Освобождението на България

117

С изключително вълнуващ спектакъл в зала „Пейо Яворов“ учениците и учителите на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“  отбелязаха 140-годишнината от Освобождението на България.

Поетично-музикалната програма, пресъздаваща едни от най-драматичните и героични моменти от историческата съдба на българския народ, развълнува с драматизации по класически текстове на Христо Ботев, Любен Каравелов, Иван Вазов, Антон Дончев, Атанас Далчев и музикални изпълнения на български възрожденски песни, традиционни  танци и модерен балет, съчетани с мултимедийни и светлинни ефекти.

Участниците в спектакъла доказаха, че възпитаниците на Езиковата гимназия са първенци не само в национални състезания и олимпиади, но и много артистични и даровити млади хора – надежда за бъдещето на България. За емоционалното въздействие на спектакъла допринесе и участието на талантливия Ангел Бицов, на нашите приятели от ДГ “Детски свят”, както и на бившия ни възпитаник Виктор Стоилов. 

Гости на събитието бяха представители на Община Благоевград и на културни институции в града,  директори на училища, родители.

Благодарим за творческия ентусиазъм и  вдъхнвяващата енергия на всички участници в спектакъла!

119

120

118

121

122

123

124

125

126

127

128