Спортни успехи на волейболното игрище

69

69Мечтата за успех на младите таланти, възпитаници на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, отново се сбъдна, но този път победата не бе постигната в уюта на класната стая, а на волейболното игрище.

Предпоследната седмица на февруари беше изключително преживяване за волейболистите, обучени от учителите по физическо възпитание и спорт Деян Димитров и Николай Наков. С префектната си отборна игра и с много хъс  юношите и девойките се изстреляха на първо място в групите и продължиха напред със същата воля, пробивайки си път чак до финала без нито един изгубен гейм.

Във финалните срещи учениците дадоха всичко от себе си, за да стигнат до почетното масто. Девойките постигнаха това без особени усилия и грабнаха и двата трофея /за 8.-10. клас и за 11.-12. клас/, докато отборът на юношите зае второ място. Загубата на първото място при юношите обаче не сломи младите спортисти и те разгромиха фаворита при големите – ПГСАГ, който се смяташе за непобедим отбор, с категоричното 3:0.

 След последната среща се състоя награждаването, като ЕГ получи още една награда – за най-добър треньор  феърплей, връчена на г-н Наков. Така с много радости и награди завърши волейболната седмица за младите гимназисти.

70

71

72