Сбъднати мечти: Връчване на Дипломи по немски език „Deutsches Sprachdiplom – DSD II (B2/C1)“

На тържествена церемония на 14 май 2024 г., 24 зрелостници от Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов” – Благоевград получиха своите дипломи. Залата беше изпълнена с емоции на горди абитуриенти, техните родители, ръководството на училището и учители по немски език.

Александрина Алтънова от 12д клас, Амелия Никова и Габриела Лазарова от 12е клас бяха завладяващи и неотразими в ролята си на водещи. На база поема на Шилер споделиха своите изживявания и трудни моменти в борбата с „дракон – чудовището“, наречено Немски език и благодариха на своите учители по немски език  Хелга Узунова, Илиян Донев, Вера Кацарска, Катя Балабанова, Ута Славкова и Антония Сивикова за невероятната подкрепа по пътя им към успеха.

Силно развълнувана, г-жа Лазарова, горд родител поднесе сърдечни поздравление и пожела на младите хора да бъдат достойни граждани на Европа. Тя подчерта важността от принадлежност към общности, където младите хора да се чувстват вдъхновени и мотивирани да израстват. Г-жа Лазарова пожела на абсолвентите да бъдат посланици на междукултурно разбирателство и сътрудничество в обединена Европа.

Емоционалните изявления и вълнението на гостите бяха придружени от великолепни музикални изпълнения – на талантливата възпитаничка на гимназията – Мая Габровска от 9е клас и със съдействие от Светослав Христов, учител по музика .

Директорът на гимназията, г-жа Попова, изрази своята гордост от успехите на зрелостниците и благодарността си към учителите за тяхната всеотдайна подкрепа. Тя изказа своите поздравления към всички зрелостници за техните постижения и подчерта, че Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов” е символ на изключително качество в образованието.

Събитието свърши с връчването на ДСД-Дипломите и много снимки за спомен.

Немската езикова диплома II (DSD II) на Конференцията на министрите на образованието и културата на Германия е официално признат сертификат за  владеене на немски език на най-високите нива B2 и C1 според Европейската езикова рамка и дава право за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария, както и за работа и специализация.

Гордеем се с нашите ученици и им пожелаваме още много успехи за в бъдеще!