Посещение на Негово превъзходителство посланика на Република Франция в България

38

38На 20 април Негово Превъзходителство посланика на Република Франция в България     г-н Ерик Льобедел посети ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград. Той бе придружен от директора на Френски институт в България г-н Гийом Робер.

В разговор с г-жа Тина Попова – директор на гимназията, бе подчертано удовлетворението и на двете страни от съвместната работа до този момент.

На неформална среща с ученици от френските паралелки г-н Льобедел отговори изчерпателно на зададените му въпроси, свързани с първите му впечатления от страната ни. Учениците се интересуваха също и от възможностите за обучение и реализация във Франция, от предстоящите избори във Франция и значението им за бъдещето на обединена Европа. Господин посланикът бе така любезен да отговори и на някои въпроси от личен характер.

Г-н Льобедел и г-н Робер говориха за младежката безработица в европейските страни и възможността за обмен на кадри, както и за предимствата на програма Еразъм+.

Гостите бяха впечатлени от високото ниво на владеене на френски език и задълбочените познания на учениците в различни области. Поредната визита на френски посланик в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ е признание за всеотдайния труд на учителите по френски език и на преподаващите предмети на френски език.

Езикова гимназия е едно от шестте училища в България, удостоени със знак за качество на билингвалното обучение на френски език LabelFrancÉducation. В тази връзка ръководството и учителите поеха ангажимент активно да участват в запазването на това международно отличие.

Срещата приключи с обещание за бъдещо ползотворно сътрудничество.

39

40

41