Олимпиада по история

202

Единадесетата национална олимпиада по история и цивилизация се проведе от 20.04. до 22.04.2018 г. в Кърджали. Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ имаше трима представители – Кирил Иванов, Веселина Балабанова и Виктор Котев. Постижението им заслужава особено внимание, тъй като успехите в тази област изискват дългогодишна работа от учениците и от техните преподаватели – Антоанета Пашова и Любка Гълъбова.

Националният кръг на олимпиадата се състои от две части – писмено изпитване и събеседване с комисията. До втория етап се допускат учениците, получили отлични оценки на първия. Кирил Иванов от Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ беше сред тях, като приключи участието си в националния кръг с отличен успех. Този резултат позволява на зрелостниците да бъдат приети във всички висши учебни заведения в България, като отличната оценка от националния кръг на олимпиадата заменя кандидатстудентския изпит.

Резултатите на нашите ученици са невероятни, тъй като се състезаваха с конкуренти от водещите училища в страната в областта на историята. Надяваме се, че успехите ще продължат и през следващите години, чрез което ще се потвърди постигнатото досега.

203

204

205

206