Нюйоркският университет идва на гости на ЕГ

Екипът на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” посреща представител на Нюйоркския университет на 16 ноември в 11:30 часа
Визитата на госпожа Зита Касай от Отдел “Прием на студенти” е първата в чужбина след пандемията от  COVID.
Зита Касай ще запознае учениците от 11. и 12. клас на училището с кандидатстването в американски университети, възможностите за стипендии и финансиране. Освен това – организирано е кратко обучение по писане на мотивационно писмо и есе за кандидатстване в университет.
Учениците могат да се записват за участие в тези семинари на следния линк:  https://connect.nyu.edu/register/AcadLyudmilStoyanov
Езиковата гимназия получава тази невероятна възможност, която има само Американския колеж в София – заради успеха на Моника Симеонова Митова от 12 б клас, випуск 2020 г. Моника завърши с пълно отличие и спечели пълна стипендия за обучение в Нюйоркския университет, като избра кампуса в Абу Даби, ОАЕ. В момента се обучава в специалностите Журналистика, Политически науки и Науки на Близкия Изток.
Нюйоркският университет (на английски: New York University) е частен изследователски университет, разположен в Ню Йорк, САЩ. Основният му кампус се намира в Гринуич Вилидж в Манхатън. Основан е през 1831 г. от бившия финансов министър на САЩ Албърт Галатин. Нюйоркският университет е най-голямата частна нестопанска институция за висше образование в САЩ. В началото на 21 век в него се обучават над 50 000 студенти.
Състои се от 16 училища, колежи и институти, разположени в шест кампуса в Манхатан и Даунтаун Бруклин. Има филиали в Абу Даби, Лондон, Париж, Флоренция, Прага, Мадрид, Берлин, Акра, Шанхай и Буенос Айрес. Сред възпитаниците на това висше училище има 31 нобелови лауреати, 3 носители на Абелова награда, 16 носители на наградите „Пулицър“ и 19 съответно на „Оскар, както и носители на наградите „Еми, „Грами“ и „Тони. Спортните клубове на НУ са известни като „теменугите, като традиционните цветове на университета са лилаво и бяло. Талисман на университета е червеният рис.