Наш ученик взе участие в първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation

Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ Благоевград затвърждава франкофонските си традиции с участието в първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation, който се състоя на 6 и 7 октомври във Варна и бе организиран от Френски институт в България.

Горди сме с избора на Анджела Стоянова, ученичка от 12 в клас, която заедно с още трима ученика от езикови гимназии, отличени със  знака LabelFrancÉducation, представиха България.

Форумът е част от честването на 10-ата годишнина на LabelFrancEducation и в контекста на разширяване на глобалната мрежа от 587 двуезични учебни заведения, отличени с LabelFrancEducation в 62 държави.

Ето какво сподели Анджела Стоянова след завръщането си от събитието:

„Щастлива съм, че имах възможността да бъда част от 1вия регионален форум GénérationLabelFrancÉducation заедно с още 33 ученици от 13 страни. Двата дни бяха доста динамични. Взехме участие в ателиета на различни тематики: френски език, медии,  климатични промени и т.н. Благодарение на тях ние не само придобихме нови знания, но и се научихме да работим в екип и станахме по-уверени в себе си.

Това, което наистина ме впечатли, беше гостоприемството на организаторите и преподавателите. Те се държаха с нас, сякаш бяхме едно голямо франкофонско семейство, а не участници и гости във форума.

Този форум беше една огромна възможност за мен, тъй като успях да създам много приятелства, които, надявам се, ще продължат и занапред. Няколко дни по-късно ние все още продължаваме да поддържаме контакт и по този начин реализираме главната цел на форума, а именно създаване на мрежа от ученици.“

#Institut français de Bulgarie    #9 ФЕГ    #ПЕГ Екзарх Йосиф    #ГРЕ Г. С. Раковски