Нашата ученичка Ивана Ликова от 11. д клас, стипендиант на фондация „Венета Тумбева“, се класира в топ 10 на национално състезание по информационни технологии

От 31 май до 2 юни в град Девин се проведе Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства за ученици от 7. до 12. клас, организирано от сдружение „Аз мога – тук и сега“. Ивана Ликова участва в категория „Дизайн на сайт (UX&UI)” и под ръководството на госпожа Милка Комитова успя да се пребори с конкуренция от 120 участници, като се класира на престижното осмо място.

Състезанието по ИТ, информатика и визуални изкуства се провежда от 2011 година насам в град Девин. Надпреварата е единствената по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи на място. Самото участие в състезанието е вече доказателство за притежаване на много добри умения в областта на ИТ. Ивана се включва във форума за четвърти пореден път и се представя изключително успешно в категории „Интернет приложения“ и „Уеб сайт“.

През изминалия месец Ивана Ликова бе избрана и за носител на едногодишна стипендия „Венета Тумбева“ за постижения в областта на математиката, информатиката и информационните технологии, връчвана от д-р Йордан Тумбев, син на уважаваната и обичана от няколко поколения учителка по математика Венета Тумбева.

Вярваме, че този успех на нашата възпитаничка е само началото на още по-големи отличия в областта на информационните технологии!