Национално състезание по немски език, организирано от издателство Клет, България

На 20.01.2024г. в гр. Ловеч се проведе националното състезание по немски език, организирано от издателство Клет, България. Както всяка година в него взеха участие ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ от 8 – 12 клас, ниво А1 – С1. Резултатите са вече известни. Второ място в страната за ниво А1 заема ученичката от 8д клас Габриела Петакова, второ място за ниво В1 – Анна-Мария Христова от 10е клас и трето място за ниво В2 – Яна Велева от 11е клас. Трябва  с гордост да отбележим, че нашата гимназия е единствената езикова гимназия в страната, която печели призови места в три нива на владеене на немския език. Това е резултат, който се постига  само от най-добрите ученици. Поздравления, мили ученици, за вашата всеотдайност и целеустременост!

Това е наистина високо отличие за неуморния ви труд!

Поздравления и за останалите участници в състезанието, които също са представили  достойно гимназията: Анна Чалъкова и Стоян Пепелянков от 8е кл., Валентин Тасев от 9д кл., Боян Димитров и Мая Габровска от 9е кл., Атанас Сатиев от 10д кл., Теано  Кириллу от 11д кл. и Габриела Лазарова от 12е кл.

Мили ученици, бъдете здрави и не забравяйте, че с труд, ентусиазъм и постоянство  крачката до истинския успех е много малка. Пожелаваме ви по-нататъшни успехи в  състезанията и олимпиадите, като продължавате да покорявате олимпийските върхове в овладяването на немския език.