Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства “Аз мога тук и сега”

az moga tuk i sega 1

“Имало едно време една страна, в която живели много умни хора. Още от малки, те имали амбицията да се развиват. Най-трудолюбивите и умните от тях се явили на националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства за ученици „Аз мога тук и сега!“

Така започва нашата приказка в Девин, в която главни герои са 324 прекрасни деца на България. Два дни ученици от 8 до 12 клас, дошли от всички краища на България, за да участват в състезанието „Аз мога – тук и сега!“, мериха креативност, умения и знания в секциите „Презентация“, „Фотография“, „Видеоклип“, „Графичен дизайн“, “Редизайн на уеб сайт с Photoshop”, “Frontend Development” и “Програмиране”. Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Комисиите, които журираха, бяха от изявени специалисти, работещи във водещи компании.
Единадесет момичета и момчета представиха Езикова гимназия в категориите “Редизайн на уеб сайт с Photoshop”, “Графичен дизайн”, „Презентация“, „ Видеоклип“ и „Фотография“. За повечето от тях това бе първо състезание от национално ниво.
Всички се представиха достойно. Близо половината заслужено спечелиха място си сред финалистите в ТОП 10:

  • В категория „Видеоклип“  – Христина Хаджийска от 11 д клас
  • В категория „Презентация“ – Кристиян Михалов от 11 в клас
  • В категория “Редизайн на уеб сайт с Photoshop” – Ивона Хаджийска от 12 б клас, Иван Бобов от 12 г клас и класиралия се на ВТОРО място Алекса Тачев от 12 д клас.

az moga tuk i sega 2

az moga tuk i sega 3

az moga tuk i sega 5

Доц. Асен Рахнев, Декан на ФМИ обяви, че учениците от 12-ти клас, класирали се в ТОП 10, получават оценка Отличен при кандидатстване в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

az moga tuk i sega 4