Национална програма на МОН и МО (Министерството на отбраната) „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ 21

Проект: „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ 2021

В навечерието на 6 май, Денят на Храбростта и празника на Българската армия, в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ се проведоха мероприятия, посветени на празника и в изпълнение на проект: „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ 2021.

Група ученици, работещи по проекта за Българската армия, посетиха на 5 май, в деня на Отворените врати, поделението на 3-то Бригадно командване, Благоевград. Бе разгледана изложба на бойна техника и бяха проведени интересни разговори с военните. По време на това посещение учениците засадиха дърво в двора на поделението по проект „Деца засаждат бъдеще“.

 

Денят на Българската армия бе отбелязан и с емоционален рецитал, посветен на доблестта и достойнството на храбрите български войни – тези, знайни и незнайни герои, дали живота си за нашата свобода, както и на днешните военнослужещи, които ден и нощ се грижат за нашето спокойствие. Показани бяха униформи и знамена на отделни бойни части, които ни бяха предоставени любезно от РИМ, Благоевград. Гост на училищното тържество бе д-р Кирил Алексиев, директор на РИМ, Благоевград.