Национална олимпиада по немски език 2018 – Благоевград

110
На 16.03.2018 г. се откри 11. Национална олимпиада по немски език. За нас като домакини беше чест да посрещнем талантливите участници от цялата страна, които в рамките на два дни трябваше да покажат знанията си в поредното национално състезание.
 Началото на Националната олимпиада бе дадено с поздравителен концерт, организиран от Езикова гимназия. Успех и добро настроение на всички участници в олимпиадата пожелаха Анна Арсениева-главен експерт към Министерството на образованието и науката и Методи Попов-началник отдел”Организационно-методическа дейност и контрол” към РУО, гр.Благоевград. Представено беше и журито, което ще оценява знанията на учениците, председателствано от проф. Емилия Денчева от Софийския университет.
Учениците от немските паралелки на Езиковата гимназия поздравиха гостите в аулата на Университетски център “Бачиново” като представиха рецитал по стихове на Гьоте и изпълнение на немски песни. В концерта взеха участие учениците от 11 клас Диана Плоскова, Петър Петров, Иван Кадурин, Александър Карасански, Михаела Кайнакчиева, Христина Ангелова, Даниел Карабельов и учениците от 9 клас Благовеста Сахатчиева, Ванеса Маркова, Надежда Ирибозова, Светослава Чингова.
Благодарим на РУО-Благоевград, на старши експерт по чужди езици Любка Стоименова и на всички, които се включиха с ентусиазъм в организирането и провеждането на олимпиадата. А на всички участници пожелаваме да покоряват още по-високи олимпийски върхове!
111
112
113
114
115
116