Национална викторина на английски език „Образование на бъдещето“ за 2017-2018 учебна година

169

Десетокласничките Христина Цонкова от 10 а клас, Инна Хайтова, Мария Таушанова и Сабел Башева от 10 б клас спечелиха финалния кръг на Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето“ за 2017-2018 учебна година

Момичетата представиха отлично нашето училище след успешното преминаване на едно от шестте регионални състезания в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, София и Хасково и се срещнаха с останалите регионални победители на Финала на Викторината в петък, 23 март.

Викторината е единственото по рода си кариерно състезание на английски език за гимназисти, което дава възможност на млади хора от цялата страна да се срещнат помежду си, да премерят знанията си по езика, да научат повече за водещи образователни системи, университети, специалности и професии и да развият ценни презентационни умения. Това беше и 15-тото годишно издание на Викторината, организирана от “Дарби” с генералното спонсорство на Британски съвет България, което се реализира отново с подкрепата на Националния дворец на децата и Американския университет в България и по традиция е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН.

Наградата за нашите национални шампионки е безплатен подготвителен лагер за международнопризнатия изпит по английски- IELTS, с продължителност от 2 седмици в Англия през лятото.

Пожелаваме на нашите момичета никога да не губят крилете си и със знание и старание да постигат всичко занапред с лекота! Гордеем се с вас!

170

171

172