КАРИЕРНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

„Дни на отворени врати“ на BULATSA.
Академия BULATSA е единствената сертифицирана в България организация за обучение на ръководители на полети съгласно изискванията на Европейския съюз и приложимото национално законодателство.
Учениците от 11.в клас Адриана Попова, Рада Божинова, Антонио Янакиев, Тодор Мицин, от 11. е клас Румяна Иванова и  от 12. б клас Дарина Стоянова и Лидия Седмакова посетиха авиационния център, като имаха възможност да присъстват на презентация на експерти от BULATSA и да се запознаят с условията, които се предлагат за кариерно развитие за професията „Ръководител на полети“ и дейността на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“. Адмирации за хората, които се занимават с тази отговорна и животоспасяваща професия, те са нашата закрила в небето.
Искаме да изразим специална благодарност на Петър Данаилов – директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София, бивш възпитаник на ЕГ “Акад. Людмил Стоянов“ за предоставената възможност учениците да се запознаят отблизо и да получат информация за въздушното движение в реално време, като посетиха залите за контрол и управление.
Академията на МВР е на първо място в рейтинговата система на висшите училища в България в професионално направление „Национална сигурност“ и на водещи места в направленията „Архитектура, строителство и геодезия“ и „Администрация и управление“.

На 06.03.2023 година в часа на класа учениците от 11. и 12. клас имаха възможност да се запознаят с курсанти от Академията на МВР. Те презентираха информация за кандидатстване по специалностите, подлежащия подбор и предимствата за обучаващите се в структурата на МВР.