ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ XII ,,в” КЛАС УВЕНЧАХА ЗАВЪРШВАНЕТО СИ С ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ

С особена гордост добавяме още едно постижение към многобройните пожънати успехи от възпитаници на Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов“. Адриана Попова, Магделена Трифонова, Мария Мутафчийска и Мартин Ангелов завоюваха престижното 3-то място в националното състезание по креативно писане на френски език.

Церемонията по награждаване на лауреатите на конкурса се състоя на 14 май в зала „Casa Libri“ на издателство ,,Колибри”.

Маратонът по креативно писане е конкурс, който се организира ежегодно от Асоциацията на преподавателите по френски език по случай месеца на Франкофонията. Тази година над 100 ученици от 9 български града участваха в състезанието. Селекцията на най-добрите творби се осъществи на 3 етапа: училищен, регионален и национален. Темата бе свързана с Олимпийските игри, чиято столица тази година е Париж: „Да спортуваш, това означава да надминеш себе си. Спортът е училище за живота.“

Участниците бяха поздравени от г-жа Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културните дейности и аташе по образователното сътрудничество към Френския институт, г-жа Зорница Китинска, представител на CREFECO, г-жа Вяра Любенова, председател на АПФБ.

Поздравления за достойното представяне, зрелостници, и пожелания за бъдещи успехи!