„Заедно за солидарна Европа“

289

289

От 24 до 29 март в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“  се проведе среща по проект „Заедно за солидарна Европа“ от програмата Еразъм+ с участие на ученици и учители от училищата-партньори от гр. Крайова, Румъния,  гр. Клайпеда, Литва и нашата гимназия.

По време на срещата участниците работиха в следните ателиета:  Отсъствия от училище-причини и последствия, Изработване на традиционни предмети, Писане на есе на тема „Да откриеш разнообразието“, които се проведоха в гимназията. Ателието Ролята на имигрантите в европейската история се осъществи в историческия музей, а ателието Интернет и отговорни медии се проведе в регионалната библиотека.  Участниците представиха в презентации своята гледна точка по темите, изработените традиционни предмети – боядисани яйца, декорирани вази, многоцветни шнурове, мартенички – бяха подредени в изложба в училище, есетата ще бъдат публикувани в сайтовете на гимназиите, участващи в срещата.

Гостите и ученици от осми, десети и единадесети клас от гимназията имаха възможност да посетят и разгледат църквата в с. Добърско, Американския университет в Благоевград, парк Бачиново, центъра на София. В читалище „Никола Й. Вапцаров-1866“ присъствахме на изпълнения на деца от съставите на читалището и разгледахме изложба на български карикатуристи.

Учениците Кристина Попова от Х клас и Велислава Димитрова и Александър Вачков от XI клас, представиха проекта по радио Благоевград.

Последната среща от този проект премина в дух на приятелство и с надежда да си сътрудничим в нови проекти.

290

291

292

293

294

295

296

297

298

299