Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – победител в надпреварата „Училище на годината 2019“

В навечерието на Деня на българската просвета и култура на тържествена церемония в зала „Пейо Яворов“ – Благоевград, гимназията ни бе отличена с престижната награда „Училище на годината“.

Наградата бе връчена лично на директора на гимназията – госпожа Тинка Попова, от кмета на Община Благоевград – д-р Атанас Камбитов. Със спечелването на приза училището ни затвърди позицията си на образователна институция, подготвяща бъдещите обществени и културни лидери на България.

В кръг „Знание“ отборът на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ показа солидна научна подготовка, с което доказа амбициозността и мотивацията за успех на нашите възпитаници.

Музикално-поетичният спектакъл „На теб, Българийо свещена“, с който гимназията ни участва в кръг „Култура“, развълнува журито и публиката. Спектакълът е съчетание от класически текстове на българската литература с емблематични музикални и филмови произведения. В реализацията на културната програма участваха ученици и учители, които с много любов, ентусиазъм и творческа енргия сътвориха истински празник на духа.