На 6 юни в Благоевград се проведе Ден на Физиката, събитие, което привлече вниманието на ученици, учители и любители на науката от целия регион. ЕГ блесна със своето участие, като отборът на гимназията, съставен от настоящи и бивши ученици, представи уникални физични опити под ръководството на д-р Дамяна Грънчарова.
Бившите възпитаници отново облякоха униформата на любимото си училище и с гордост се присъединиха към настоящите ученици, за да им покажат магията на физиката. Отборът на ЕГ – “Енерджи Гига”, впечатли всички присъстващи със своите демонстрации и знания, превръщайки се в център на вниманието.
Петя Стефанова, член на националния отбор на България на IYPT (International Young Physicists’ Tournament) през 2014 г., предаде своя опит и вдъхнови младите участници, показвайки им, че мечтите се постигат с усърдие и страст.
Горди и безкрайно щастливи, че са част от отбор “Енерджи Гига” (ЕГ), Петя Стефанова, Калина Грънчарова, Габриела Лазарова, Дейвид Стефанов, Александра Филчева и Мила Вучкова, показаха, че страстта към науката не угасва и че духът на гимназията продължава да обединява поколения ученици за сбъдване на техните мечти.