Дейности в седмицата на любовта и приятелството

Регионалната здравна инспекция –  Благоевград, отбеляза “Свети Валентин – ден на влюбените“ с учениците в ЕГ, като стартира вторият етап от националната АНТИСПИН кампания. В деня на влюбените се проведе безплатно анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за ХИВ. В кабинета КАБКИС на РЗИ всеки може да провери своя статус за анонимно и безплатно изследване на СПИН. Здравето е отговорност и грижа. Важно е да знаем!  

С участие на ученическия съвет и учениците – Антония Караиванова, 8. е клас от Общинския младежки парламент Благоевград, Ванеса Панкова от 8. д клас, Спас Андреев от 10. а клас, Симона Йорданова от 11. г клас, се изготви хартиено сърце с логото на гимназията и участвахме в инициативата „Обичам те с всеки удар на сърцето си!“ – фотосесии за спомен на Моста на влюбените.     

С голямо вълнение и очакване учениците подготвиха „валентинки“ за празника и отправиха ръчно написани послания към съучениците и учителите.   

В подкрепа на кампанията на БЧК в помощ на бедстващите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия учениците от Ученическия съвет поставиха кутия и организираха благотворителна разпродажба на лакомства. Карина Терзийска от 8. в клас и Любомира Ранова от 8. г клас бяха подготвили вкусни кексчета и кифлички. Със събраните 620 лева ще се закупят най-неотложните продукти, отговарящи на  посочените изисквания и ще се предоставят в Областния съвет на БЧК. Да бъдем съпричастни!  

В събитията се включиха учениците и учителите от гимназията.