Гордост: Теодора Пискова с най-високото отличие – Национална диплома на Министерството на образованието

egemblema

Зрелостничката от Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ Теодора Красимирова Пискова е първият възпитаник на нашето училище, отличен с почетна диплома на Министерството на образованието и науката. Тя е сред 14-те абитуриенти от цялата страна и първа в списъка на МОН за престижното отличие, което се присъжда за изключителни резултати и изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. Самата процедура по номинирането на изявените абитуренти започва с предложение от директора на конкретното училище, преминава през разглеждане в регионалните инспекторати по места и накрая комисия от просветното министерство решава кои от зрелостниците са най-достойни за високия приз.

По време на обучението си в гимназията Теодора е многократен носител на престижни награди от състезания, с призови класирания на националната олимпиада по математическа лингвистика, областните кръгове на олимпиадите по български език и литература, математика и философия. Тази година тя завоюва и първо място в категория немски език на Цветната олимпида, а 5 години поред е лауреат на националната олимпиада по немски език. Талантливата девойка, която беше и знаменосец на гимназията, изкара две пълни шестици на матурите по БЕЛ и немски и завършва средното си образование с успех 6.00.

Теодора ще учи биотехнологии в Германия, тя заминава за град Аахен на 31.08. “Теодора Пискова притежава сериозен интелектуален потенциал, отлична памет и много добри аналитични способности. В работата си проявява оригиналност, креативност, безупречна логика и умение за вникване в същността на проблема, както и алтернативното му решение“, пише в предложението си за номинацията на абитуриентката директорът на ЕГ Тинка Попова. Церемонията по връчването на наградата се състоя в дирекцията на Езиковата гимназия в Благоевград. Присъстваха старши експертът по БЕЛ в РИО Любима Димитрова, по чуждоезиково обучение Любка Стоименова, пом. директорът на ЕГ Снежинка Убенова, която връчи на Т. Пискова националната диплома, изпратена от МОН. Свидетели на паметния момент станаха и класният ръководител Антоанета Пашова, учителката по немски език Катя Балабанова, приятели и близки на Теодора.

egemblema