Обмен по програма „Ронсар“

360

В рамките на програмата за мобилност на учениците, наречена „Ронсар“, Йоана Димитрова бе посрещната през месец май в Гимназия Champolion в гр. Гренобъл. Тя оттпътува за Франция в начало на месец май и учи във френската гимназия един месец. По време на  престоя си във Франция ученичката от Х г клас бе настанена в семейство на френски връстник. При завръщането си беше придружена от Антоан, който ще остане в нашето училище до края на учебната година.

Основната цел на програмата „РОНСАР” е да даде възможност на гимназистите да се запознаят с една нова образователна система в учебно заведение-партньор, както и с нова култура в семейна среда, да се адаптират към нов начин на живот и да се засилят връзките между двете страни. Благодарим на семейството на Йоана Димитрова, които поемат грижата за Антоан през този месец, както и за организираните екскурзии, които му помагат да се докосне до нашите традиции и начин на живот.

Поредно отлично представяне на учениците от френските паралелки от 10 и 11 клас

ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ поздравява всички ученици от 10 и 11 клас, които защитиха успешно дипломите DELF B1 и B2.

Дипломите DELF са официални, международно признати дипломи, издавани от Министерството на образованието на Франция за удостоверяване на знанията по френски език на кандидати от други страни.

361

362

363

367

368

Връзка с нас

Може да се свържете с нас по телефона или по имейл.

  • Телефон: +359 73 83 12 81

Последвайте ни

Може да ни откриете и в социалните мрежи. Последвайте ни.