Наши ученици с първа награда в конкуренция с 15 отбора

25 наши ученици завоюваха голямата купа на отбор с най-много награди на националното състезание по реч и дебати на английски език, което се проведе в рамките на 2 дни в София.

Възпитаниците на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" се справиха блестящо и сразиха конкуренцията на гимназисти от 15 отбора от цялата страна. Деветокласникът Виктор Стоилов, спечелил индивидуално I място за реч, обясни, че  разликите при оценяването са били минимални, а и болшинството от съперниците са били дванадесетокласници, включително и отбор от Американския колеж".

 

В тима на благоевградската гимназия учителката по английски език Атина Лау, американка, която преподава втора година в ЕГ по проект за обмен, включила ученици от 8, 9 и 10 клас. Всички се представили отлично и болшинството стигнали до полуфинали. Десетокласничката Милка Стойчева спечели II място за реч, в състезанията за дуети на I място са Каролина Костадинова и Нанси Дашева от Х клас, а на II място - осмокласничките Магдалена Танчева и Виктория Борисова. В надпреварата за поезия Снежана Митева от Х клас е пета.

Нашата гимназия за втора година участва в националното състезание за реч и дебати и за втори път отборът ни се класира първи!

 

Връзка с нас

Може да се свържете с нас по телефона или по имейл.

  • Телефон: +359 73 83 12 81

Последвайте ни

Може да ни откриете и в социалните мрежи. Последвайте ни.