Български турнири по Реч и Дебати

4

Ученици от ЕГ „Акад. Л. Стоянов” Благоевград спечелиха многобройни отборни и индивидуални отличия в националното състезание BEST (Bulgarian Speech and Debate Tournament- Български турнири по Реч и Дебати).BEST e организация подкрепяна от Fulbright program, съвместно партньорство мужду САЩ и България. Целта й е е да окуражи учениците в цялата страна да говорят свободно на английски език, да бъдат по-креативни, да работят в екип и още много други умения.

Този уикенд въвВраца се проведе първото състезание за годината, като в него взеха участие 179 ученици, включени в 14 отбора от 11 града. Благоевградската елитна езикова гимназия бе представена от 30ученика, които показаха завидни умения и знания и грабнаха много награди.

За някои от нашите ученици, това беше първо състезание, докато други вече с години се състезават. Участници имаше както от английските, така и от немските, и френските паралелки на училището. Състезателите бяха от осми до дванадесети клас. Заедно успяха да спечелят наградата за голям отбор с най-много постижения. За малък отбор с най-много постижения наградата взе Перник.

Участниците можеха да се включат в категориите: Разиграване на Драматично Дуо, Рецитиране на Поезия, Проза, Лично Ораторство и Дебати.

Ето и индивидуалните награди, които завоюваха възпитаниците на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“:

Христина Цонкова 1-во място за Поезия-начинаещи;

Антония Русалиева 2-ро място за Поезия-начинаещи;

Марио Матеев 1-во място за Поезия;

Мерелин Лесовска 2-ро място за Поезия;

Ралица Манолова 4-то място за Поезия;

Михаела Кафеджийска 5-то място за Поезия;

Маргарита Златанова 6-то място за Поезия;

Андреа Кирлиева 1-во място за Проза-начинаещи;

Марио Матеев 2-ро място за Проза;

Антония Русалиева и Александрина Андонова 1-во място за Дуо-начинаещи;

Никола Марценков и Христина Цонкова 2-ро място за Дуо-начинаещи;

Мария Божинова и Емелина Чукарска 3-то място Дуа-начинаещи.

Участниците са повече от доволни от състезанието, те за пореден път доказаха, че са най-добрите. С нетърпение очакват следващите състезания на BEST.

3   5

2

1