Благородна постъпка в навечерието на Коледа! Ученици от Езикова гимназия дариха 8 лаптопа и принтер на деца и младежи от Преходно жилище – Благоевград

Възпитаници на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ зарадваха децата и младежите от Преходно жилище – Благоевград с подаръци в навечерието на коледните празници. По собствена инициатива учениците дариха 8 лаптопа и един принтер на потребителите на социалната услуга.
Техниката ще бъде използвана за обучение на децата и младежите, с цел повишаване на знанията и запознаването им в с възможностите, които дават съвременните информационни и комуникационни технологии.
Дарението бе направено в присъствието на Емилия Халилова, директор “Социална и жилищна политика” и Христо Христов, експерт “Качество на социалните услуги”. По време на приемане на техниката присъства и Кремена Иванова, ръководител на Преходно жилище.
Учениците от Езикова гимназия подготвят и голям благотворителен концерт под мотото „С Коледа в сърцето, дари добро!“. Той ще се състои на 19.12.2022г. от 18.00 ч. в зала „Пейо Яворов“, като събраните средства ще бъдат дарени на Преходно жилище – Благоевград.