Родителска среща

ВАЖНО!

На 20.10.2017 г. /петък/ от 18.00 часа ще се проведат индивидуалните родителски срещи по класове.

parent meeting

Ден на Европейските езици

60

На 26 септември Езикова гимназия отбеляза Деня на Европейските езици. Госпожа Попова по традиция официално връчи сертификатите на Кеймбридж на успешно положилите изпит за нивата - Б2 и С1. 

Участие на наши ученици в Еко лагер 2017

57Моника Митова от X б клас спечели първо място в конкурса за есе на тема „Другият през моите очи“.

От 10 до 13 септември в Панагюрище се проведе  Еко лагер 20017, в който участие извоюва и отбор на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“. Квотата за участие спечели разработката на Моника Митова от X б клас, а темата на конкурса бе „Другият през моите очи“. Конкурсът се организира за поредна година от Център за развитие на човешките ресурси и информационен център „Европа директно“ и е насочен към училищата в България, работещи по европейски проекти, като целта е насърчаване на толерантността, разбирателството и разнообразието. Участниците в отбора – Моника Митова, Инна Хайтова, Богомила Велева от X б клас и Йоана Георгиева от XI а клас, както и техният ръководител Ирина Реджова, имаха възможност в рамките на еко лагера да участват в обучение по арт фотография, както и E-safety чрез eTwinning.

 

58

59

Важно! Информация за ученическите униформи

egemblemaМагазинът за ученическата униформа на Езикова гимназия се намира на адрес: гр. Благоевград, ул. "Стефан Стамболов" 51Б. Работното време е всеки делничен ден от 9.00 до 19.00 ч. 

Призово място за наша ученичка в национален литературен конкурс

53

 

Борислава Ангелова от 9 „д“ клас спечели първо място в националния литературен конкурс на тема: „Ти го чакаш от години цяли - / чудото дохожда всеки час“, обявен от 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София. Освен с почетна грамота, Борислава бе отличена и с предметна награда.

Грамоти за участие в конкурса получиха още Моника Митова от 9 „б“ клас и Любослава Василева от 9 „г“ клас.

Национален технологичен фестивал "СофтУни ТехФест"

52

Отборът Creative Multiverse, съставен от Георги Мутафчиев и Асен Георгиев - ученици в 10-ти клас на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", спечели почетното трето място на националния технологичен фестивал "СофтУни ТехФест", организиран от Софтуерен Университет. До финал на състезанието бяха допуснати 12-те най-добри отбора, от които бяха излъчени тримата победители. Запознайте се с проекта, с който Георги и Асен участваха във фестивала:  http://hotelup.eu

Масово успяхме на изпитите за DELF B1 и DELF B2

49

Учениците от X, XI и XII клас от френските паралелки, положили успешно изпита за DELF B1 и DELF  B2 през 2016-2017 учебна година.

ХХ олимпиада по астрономия

48

В периода от 05. 05. до 07. 05. 2017 година в град Шумен се проведе националният кръг на юбилейната ХХ олимпиада по астрономия. Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“, гр. Благоевград, беше представена от Нели Иванова Димитрова /VIIIе клас/. Нели успя да се класира седма в конкуренцията на още 43 деца в нейната възрастова група /почти всички от математически гимназии и от градове с обсерватории/. Това е най-доброто представяне на ученик от Благоевградска област. То й предлага възможността да участва в подготвителни лагер школи по астрономия през лятото. Пожелаваме й още успехи!

Наградата „Проф. д-р Петер Фишер-Апелт”

47Марчела Султинова спечели нагарадата. Наградата „Проф. д-р Петер Фишер-Апелт” за постижения на учители в хуманитарната област „Български език и литература”, връчена от Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий”.

Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език

44Талантливи ученици от девети клас на езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" спечелиха грамота за най-добро театрално групово изпълнение на Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език, който се проведе в Кюстендил на 1 и 2 април 2017 г.  Пиесата им "Несигурностите на Меган" бе оценена високо от журито и публиката.  Тя засяга проблемите на хората страдащи от дислексия и синдром на дефицит на вниманието. 
Групата включваше ученици от три девети класа - от 9 "а" Христина Цонкова, Моника Кадинова, Никола Марценков, Калина Колева и Костадин Джалев; от 9 "б" Богомила Велева, а Андреа Кирлиева от 9 "е" спечели грамота за най-добра женска роля. 
Честитим наградата и се надяваме на още по-големи бъдещи успехи!
 
 
 
45        46

Имаме си европейски вицешампион по Таекуон-До

43Атанас Росенов Пищалов от 9а клас на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов“ стана вицеевропейски шампион по Таекуон-До на Европейското първенство в град Ливърпул, което се проведе от 26- 30 април 2017г. Достигането до финал стана след убедителни победи над участници от Испания, Уелс и Украйна. Атанас зае 2-ро място в своята категория до 63 кг.

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да научавате първи всички новини за гимназията.

Връзка с нас

Може да се свържете с нас по телефона или по имейл.

  • Телефон: +359 73 83 12 81

Последвайте ни

Може да ни откриете и в социалните мрежи. Последвайте ни.